Nastavení cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou při vaší návštěvě webových stránek Restu těmito stránkami anebo stránkami našich partnerů zasílány a ukládány do vašeho prohlížeče.

#BEZPECNARESTAURACE

#BEZPECNARESTAURACE

Iniciativa #BEZPECNARESTAURACE sdružuje podniky, které se dobrovolně zavázaly k dodržování Kodexu bezpečné restaurace a jsou odhodlané plnit přísná, jasně viditelná hygienická opatření a zajistit v maximální možné míře bezpečí svých hostů i vlastního personálu.

Projekt #BEZPECNARESTAURACE podporují

Proč se zapojit

Proč se zapojit

Po znovuotevření lze očekávat, že návštěvnost v restauracích bude spíše slabá, a to nejen kvůli zhoršené ekonomické situaci, ale především díky přetrvávajícím obavám veřejnosti z možnosti další nákazy.

Smyslem projektu #BEZPECNARESTAURACE je ukázat hostům místa, kde berou jejich bezpečnost vážně, aby mohli zahodit obavy z nákazy a naplno si vychutnat návštěvu v podniku. Mediální kampaň se zapojením všech partnerů iniciativy pomůže zviditelnit zapojené restaurace a zvýší šanci na vyšší tržby.

Jak se zapojit

  • 01

    Přečtěte si Kodex bezpečné restaurace a ověřte, jestli jsou všechna témata ve vašem podniku ošetřena

  • 02

    Pokud splňujete podmínky Kodexu, klikněte na tlačítko „Jsem bezpečná restaurace” a vyplňte krátký dotazník, který nám pomůže identifikovat váš podnik

  • 03

    Po rychlém ověření údajů zařadíme váš podnik do výběru Bezpečná restaurace na Restu.cz a pošleme vám Kodex ve formátu PDF, který můžete vytisknout a ukázat hostům v restauraci

Kodex #BEZPECNARESTAURACE

  • Bezpečná vzdálenost usazených hostů

    Hosté jsou usazeni tak, aby měli odstup alespoň 1,5 m od ostatních hostů sedících či kolemjdoucích, s výjimkou hostů sedících u jednoho stolu.

  • Označení prostoru pro čekání

    Provozovatel zajistí umístění značek pro minimální rozestup 2 metry ve všech prostorách pro čekání hostů, včetně prostoru před WC.

  • Dezinfekce stolu a vybavení

    Stůl a židle jsou před usazením nových hostů vždy dezinfikovány; výdajové okénko je dezinfikováno alespoň každé 2 hodiny.

  • Dezinfekce rukou

    Na jasně označených stanovištích, zejména při vstupu do provozovny, je personálu a hostům k dispozici dezinfekce.

  • Ochrana personálu

    Personál na place i v kuchyni nosí roušky a čisté pracovní oblečení, pravidelně provádí dezinfekci a mytí rukou, při přijímání plateb používá rukavice.

  • Pravidelná kontrola personálu

    Pokud má zaměstnanec tělesnou teplotu 37°C a vyšší nebo vykazuje jiné příznaky onemocnění COVID-19, je mu zamezeno v přístupu do provozovny.

  • Bezkontaktní platba

    Provozovatel umožňuje hostům bezkontaktní placení, po každém zadání PIN dezinfikuje klávesnici platebního terminálu.

  • Transparentní komunikace

    Provozovatel informuje hosty o výše uvedených pravidlech v prostorách provozovny a ideálně také na webových stránkách a sociálních sítích a aktivně vede zákazníky k dodržování těchto pravidel.

Jsem bezpečná restaurace

Tipy na užitečné služby

  • Rychlé a přehledné rezervace

    Rychlé a přehledné rezervace

    Ušetřete čas sobě i hostům a přijímejte rezervace online. S elektronickou rezervační knihou Restu to bude hračka!

    Chci přijímat rezervace online
  • One Menu - Bezpečné objednání a platba

    Bezpečné objednání a platba

    Využijte jednoduché digitální řešení Onemenu , které významně sníží rizikové interakce mezi hosty a personálem při předávání fyzických nosičů menu, peněz či platebních terminálů.

    Chci bezpečné objednávání
  • MAKRO.cz - Aktuální nařízení a sanitace

    Aktuální nařízení a sanitace

    Doporučená opatření a nařízení pro gastro provozy, praktické rady a tipy do kuchyně, shrnutí vládních opatření, to vše pro vás průběžně aktualizuje Makro ČR.

    Chci nejnovější informace