#BEZPECNARESTAURACE

#BEZPECNARESTAURACE

Iniciativa #BEZPECNARESTAURACE sdružuje podniky, které se dobrovolně zavázaly k dodržování Kodexu bezpečné restaurace a jsou odhodlané plnit přísná, jasně viditelná hygienická opatření a zajistit v maximální možné míře bezpečí svých hostů i vlastního personálu.

Projekt #BEZPECNARESTAURACE podporují

Proč se zapojit

Proč se zapojit

Po znovuotevření lze očekávat, že návštěvnost v restauracích bude spíše slabá, a to nejen kvůli zhoršené ekonomické situaci, ale především díky přetrvávajícím obavám veřejnosti z možnosti další nákazy.

Smyslem projektu #BEZPECNARESTAURACE je ukázat hostům místa, kde berou jejich bezpečnost vážně, aby mohli zahodit obavy z nákazy a naplno si vychutnat návštěvu v podniku. Mediální kampaň se zapojením všech partnerů iniciativy pomůže zviditelnit zapojené restaurace a zvýší šanci na vyšší tržby.

Jak se zapojit

  • 01

    Přečtěte si Kodex bezpečné restaurace a ověřte, jestli jsou všechna témata ve vašem podniku ošetřena

  • 02

    Pokud splňujete podmínky Kodexu, klikněte na tlačítko „Jsem bezpečná restaurace” a vyplňte krátký dotazník, který nám pomůže identifikovat váš podnik

  • 03

    Po rychlém ověření údajů zařadíme váš podnik do výběru Bezpečná restaurace na Restu.cz a pošleme vám Kodex ve formátu PDF, který můžete vytisknout a ukázat hostům v restauraci

Kodex #BEZPECNARESTAURACE

  • Bezpečná vzdálenost usazených hostů

    Hosté jsou usazeni tak, aby měli odstup alespoň 1,5 m od ostatních hostů sedících či kolemjdoucích, s výjimkou hostů sedících u jednoho stolu.

  • Označení prostoru pro čekání

    Provozovatel zajistí umístění značek pro minimální rozestup 2 metry ve všech prostorách pro čekání hostů, včetně prostoru před WC.

  • Dezinfekce stolu a vybavení

    Stůl a židle jsou před usazením nových hostů vždy dezinfikovány; výdajové okénko je dezinfikováno alespoň každé 2 hodiny.

  • Dezinfekce rukou

    Na jasně označených stanovištích, zejména při vstupu do provozovny, je personálu a hostům k dispozici dezinfekce.

  • Ochrana personálu

    Personál na place i v kuchyni nosí roušky a čisté pracovní oblečení, pravidelně provádí dezinfekci a mytí rukou, při přijímání plateb používá rukavice.

  • Pravidelná kontrola personálu

    Pokud má zaměstnanec tělesnou teplotu 37°C a vyšší nebo vykazuje jiné příznaky onemocnění COVID-19, je mu zamezeno v přístupu do provozovny.

  • Bezkontaktní platba

    Provozovatel umožňuje hostům bezkontaktní placení, po každém zadání PIN dezinfikuje klávesnici platebního terminálu.

  • Transparentní komunikace

    Provozovatel informuje hosty o výše uvedených pravidlech v prostorách provozovny a ideálně také na webových stránkách a sociálních sítích a aktivně vede zákazníky k dodržování těchto pravidel.

Jsem bezpečná restaurace

Více informací

Aktuální znění oficiálních dokumentů, doporučení, návody a další praktické informace k opatřením v souvislosti s COVID-19 naleznete na webových portálech těchto institucí:

Tipy na užitečné služby

  • Rychlé a přehledné rezervace

    Rychlé a přehledné rezervace

    Ušetřete čas sobě i hostům a přijímejte rezervace online. S elektronickou rezervační knihou Restu to bude hračka!

    Chci přijímat rezervace online
  • One Menu - Bezpečné objednání a platba

    Bezpečné objednání a platba

    Využijte jednoduché digitální řešení Onemenu , které významně sníží rizikové interakce mezi hosty a personálem při předávání fyzických nosičů menu, peněz či platebních terminálů.

    Chci bezpečné objednávání
  • MAKRO.cz - Aktuální nařízení a sanitace

    Aktuální nařízení a sanitace

    Doporučená opatření a nařízení pro gastro provozy, praktické rady a tipy do kuchyně, shrnutí vládních opatření, to vše pro vás průběžně aktualizuje Makro ČR.

    Chci nejnovější informace

Nastavení cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou při vaší návštěvě webových stránek Restu těmito stránkami anebo stránkami našich partnerů zasílány a ukládány do vašeho prohlížeče.